Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2008 18:12 - Пътят - II -
Автор: nick22 Категория: Изкуство   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2008 21:12


Не искам и няма да прося. Няма да моля излишно, защото вие, неверни души заслижавате всичко типично.
  Потънали в измамна светлина, квичащи в трепетите на изгубени сънища, проклинате истинските мигове Живот, имали честта да ви удостоят с присъствието си.

  Пълзящи в калта- поквара, незнаещи и невежи деца на собствената си простота, ровите пръстта на своето погребение и блажено вдъхвате гнилия дъх на мъртви си мечти...

 Нима ще имате наглостта да заявите, че имате право да пиете вода от моите свещени извори и да се храните от идеите, които положих пред сърцата ви със сведена глава?

 Тлеещи са вашите сетни мигове, догарящи са и моите издъхващи вопли, молещи за спасението ви.

   Аз ви казах че няма да прося и няма да моля. Защо тогава протягате скверните си ръце, невежи създания, за последно причастие?

  Моят път и вашите безпътици нямат допирна точка и аз още не мога да намеря обеснение за това, защо и откъде намирам сили да остана и да ви служа...

  О’невярна сган, нима си мислите, че е твърде лесно да останеш завинаги млад и да гледаш как гнойните рани на старостта и Смъртта покриват тялото...
  Да умираш всеки ден и да оставаш безсмъртен пред мнимите останки на Времето.

  Вонящата отрова бликаща от болните ви съзнания и мисли е убила толкова чисти души, че сега техните видения изпълват вашата покварена съвест и ви карат да смърдите в неистовите си гърчове.

  Твърдите че Живота е такъв и това са неговите закони и вие сте просто един продукт на всичко това. Но аз ви питам, вас, нетърпима паплач, след като сте се срещали  не веднъж  лице в лице с негово Величество Живота, дали сте го попитали, какво точно представляват неговите закони и какво се крие в тяхната същност ?

  Твърдите, че така е устроен светът и това е начина да оцелеете в него.

И аз пак ще ви запитам,неясни същества, какво в себе си успяхте да съхраните, заедно с вашето оцеляване. И какво оцеля от Красотата която бе вложена във Вас.

  Моля?! Нима се опитвате да заявите, че можете да обичате в своята извратена предстаава за Любов и емоции. Опитвате се да ме убедите, че следите които оставяте във Времето на ващето минало, има нещо което си струва да бъде запазено и огънят който ви огрява, все още носи святоста си.

  Тук единственият отговор, който мога да ви дам е мълчание. Мълчание, което зее с паст на много употребяван тоалетна чиния и мобе би сега е точно момента да отида и да я използвам.

 

 

  Гробът на вашето безсмъртие, претрупан с камъци и скъсани цървули, отдавана  е залят с плесен и страх.

  Защо да отдавам почит на вашата гнилоч?!

  Защо да прося и защо да моля ?!

 

 

 

06.09.2000г.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nick22
Категория: Изкуство
Прочетен: 212597
Постинги: 56
Коментари: 405
Гласове: 2801
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031